KRM
Arrangement

Søndagsomvisning

BLUNK | Trond Mohns samling

15. okt. 2023 KL. 14:00 - 15:00

Siste søndagsomvisning i BLUNK - Trond Mohns samling

Få mer ut av kunstopplevelsen!
Velkommen til søndagsomvisning i utstillingen BLUNK - Trond Mohns samling. Omvisningen blir holdt av en av museets kunstformidlere, er åpen for alle og inkludert i din inngangsbillett.

Om utstillingen
Stavanger kunstmuseum har mottatt en gave av Trond Mohn bestående av 67 kunstverk skapt av norske og internasjonale kunstnere. Flere av kunstnerne i samlingen er født på 1980-tallet og representerer en generasjon av nylig etablerte kunstnere som fanger opp tendenser i sin samtid. Samlingen er bygget opp rundt et prinsipp om å inkludere ett verk av hver kunstner, og dermed kan museet presentere en rekke nye kunstnerskap på utstillingen. Mediemessig spenner samlingen vidt, her er både malerier, skulpturer, installasjoner, videoverk, tekstil og fotografi.

Kun en liten prosentdel av kunstnerne er i museets samling fra før, likevel er det flere spennende krysskoblinger mellom denne samlingen og museets eksisterende samlinger. Trond Mohns gave til Stavanger gir museet mange sterke og interessante kunstverk som vi gleder oss til å vise frem og som museet ser frem til å arbeide videre med i årene som kommer.