KRM

Bølger og Måner

Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal

Velkommen til omvisning i utstillingen BØLGER OG MÅNER - Sir Aurdal og Synnøve Anker Aurdal. Her møter dere store skulptur-installasjoner av Siri Aurdal (f. 1937) flankert av moren Synnøve Anker Aurdal (1908-2000) sine tekstilarbeider. Gjennom omvisning, samtale og refleksjon utforsker vi utstillingens- og et utvalg verks innhold. Samtidig ser vi på materialbruk og teknikk.
Her får elevene oppleve kunstverk av to betydelige og svært spennende kunstnerskap i nyere norsk kunsthistorie!


KUNSTNERNE
Synnøve Anker Aurdal var sterkt inspirert av eldre norsk vevkunst. Som Frida Hansen og Hannah Ryggen før henne, øste hun av tradisjonen for å fornye billedteppet som kunstnerisk uttrykk. Anker Aurdal er kjent for å ha bygget bro mellom det tradisjonelle tekstilkunstfeltet og billedkunsten. Hun fornyet sjangeren ved å bruke nye materialer, eksperimenterte med form og tredimensjonalitet, og utviklet sine motiver i dialog med datidens abstrakte kunst. Anker Aurdal var en produktiv kunstner som opplevde anerkjennelse for sin kunst. Hun fikk flere betydelige utsmykningsoppdrag og i 1982 representerte hun Norge på Venezia-biennalen. Da ble hun den første kvinnelige kunstneren som fikk stille ut alene i Den nordiske paviljongen.

Siri Aurdal markerte seg med viktige utstillinger mot slutten av 1960-tallet. Aurdal var en tidlig eksponent for en utvidet skulpturpraksis i Norge. Med industrielle produkter som råmateriale skapte hun slående skulpturer i stor skala. Hun utforsket kunstens sosiale og politiske potensial ved å invitere til ulike former for deltakelse. I flere perioder på 1980- og 90-tallet arbeidet hun sammen med sin mor for å realisere Anker Aurdals utstillinger og utsmykningsoppdrag. Hennes eget radikale bidrag til kunsten fikk fornyet oppmerksomhet i starten av 2000-tallet og hun ble selv Norges representant på Veneziabiennalen i 2017.

_______________________________________________________________________

Antall:
Maks. antall i en gruppe er 30 stk.

Varighet:
ca. 45 min.

Tidspunkt for undervisningstilbud:
Tirsdag – fredag mellom kl. 09:00 -14.30

Tilgjengelighet:
Tilbudet er rullestolstilpasset, vær vennlig å si ifra på forhånd.

Bestillingsfrist:
Vi ber dere bestille senest 2 dager i forveien.