KRM

Visjonære romantikere

Lars Hertervig - Peder Balke - Eugenio Lucas

Utstillingen ‘Visjonære romantikere’ presenterer arbeidene til de norske malerne Lars Hertervig (1830-1902) og Peder Balke (1804-1887) sammen med den spanske kunstneren Eugenio Lucas Velázquez (1817–1870). Utstillingen består av mer enn 60 kunstverk; malerier, akvareller og tegninger, fra samlingene til Museo Lázaro Galdiano, Stavanger kunstmuseum og The Gundersen Collection (Oslo).

Utstillingen og den tilhørende katalogen ser nærmere på hvordan Lucas, Hertervig og Balke kan betraktes som visjonære kunstnere som fokuserte på et indre landskap. Og videre hvordan disse kunstnerne tok i bruk eksperimentelle eller uvanlige teknikker i sin praksis.


Omvisningen
Gjennom dialog- og refleksjonsbasert omvisning fokuserer vi på disse tre kunstnernes måter å fremstille landskap på. Vi samtaler om hva som kjennetegner billedkunsten i romantikken, studerer teknikk og motiv, samtidig som det også pekes på likheter og ulikheter i Hertervig, Balke og Lucas arbeider i utstillingen.

Vi tilpasser omvisningen etter alderstrinn og med utgangspunkt i aktuelle læreplaner i kunst og håndverk, norsk og samfunnsfag.

Ønsker gruppen et spesielt fokus; f.eks. på en eller to av kunstnerne, på romantikken som periode, eller annet i tilknytning til utstillingen, så er det fint med en spesifisering av dette under "øvrige ønsker" i bestillingsskjemaet under "Ta kontakt" til høyre.

___________________________________________________

Antall:
Maks. antall i en gruppe er 25 stk.

Varighet:
ca. 40 - 45 min.

Tidspunkt for undervisningstilbud:
Tirsdag – fredag mellom kl. 09:00 -14.30

Tilgjengelighet:
Tilbudet er rullestolstilpasset, vær vennlig å si ifra på forhånd.

Bestillingsfrist:
Vi ber dere bestille senest 2 dager i forveien.