KRM
Utstilling

Kunstpause i skyene

Se på skyene, vær her og nå!

Mange synes det er beroligende og oppløftende å se på himmelen. Å følge en skys bevegelser med øyene, får deg til å være til stede i øyeblikket. Skyene forandrer seg hele tiden, i takt med vind, vær og lys. Tar du deg tid til å se, vil du stadig oppdage nye skyformasjoner og lysvirkninger. Det er ikke uten grunn at 1800-tallsmalerne oppfattet himmelen som naturens vakreste poesi.

Å gi seg selv tid til å observere og være til stede i nået, er også en fordel når du ser på kunst. For mange gir kunst rom for kontemplasjon og for ettertanke. I utstillingen «I skyene» viser vi flere arbeider som appellerer til ro og fantasi, blant annet Prins Eugens Molnet (Skyen) fra 1896 og Lars Hertervigs Borgøya fra 1867 og 12 av hans skystudier fra 1858.

I disse tre videoene gir vi deg gode pusteøvelser i å være her og nå. Den ene øvelsen er liggende og til den trenger du matte/teppe og støtte under hode og nakke. De andre to er sittende øvelser. Sett deg på en krakk med begge beina på bakken eller sitt på en pute med korslagte bein.

8 min liggende avspenningsøvelse

5 min sittende avspenningsøvelse

11 min sittende pusteøvelse