KRM
Arrangement

Kuratorsamtale

Andreas Siqueland og Hanne Beate Ueland

22. feb. 2024 KL. 18:00 - 19:00

Stavanger kunstmuseum inviterte Andreas Siqueland (f. 1973) til å skape nye arbeider i dialog med Halvdan Hafstens samling. Halvdan Hafsten (1905-1993) donerte sin kunstsamling på 208 kunstverk skapt av åtte mannlige norske kunstnere til Stavanger kunstmuseum (den gang Rogaland kunstmuseum) i 1984. Siden 1992 har samlingen vært presentert i en egen fløy i museet. Museets ønsket å stille spørsmål ved den tradisjonelle lesning og presentasjonen av verkene.

Andreas Siqueland har over flere år har utforsket maleriets relevans gjennom landskapsmaleriet og spesielt vært opptatt av relasjonen mellom maleriet og geografiske steder. Han har undersøkt hvordan forholdet til omgivelsene påvirker den kunstneriske prosessen. I større installasjoner har han understreket denne relasjonen ved å vise verk lag på lag. Denne praksisen inspirerte museet til å kontakte Siqueland med tanke på å skape en utstilling i dialog med verk fra Hafstens samling.

I denne samtalen vil kunstner Andreas Siqueland og kurator og avdelingsdirektør Hanne Beate Ueland reflektere over prosessen frem til ferdig utstilling. De vil snakke om forholdet mellom det private og det offentlige og hvordan slike spørsmål har influert kunstneren i arbeidet med å finne frem til et konsept for utstillingen.