KRM
Utstilling

Per Dybvig

Look what the Bird found

17. jun. 2016 - 06. okt. 2016

Vi har gleden av å åpne en separatutstilling med et stort utvalg fra hele Per Dybvigs kunstnerskap og karriere.

Dybvig er en utforskende kunstner med en imponerende produktivitet. Med en karakteristisk strek har han illustrert både for Rogalands avis, Stavanger Aftenblad og en rekke barnebøker av forfattere som blant annet Jo Nesbø, Trond Brænne og Bjørn Rørvik.

Etter hvert trakk han streken ut fra avisene og bøkene, og inn på gallerier og museer, men de forunderlige dyrene og interessen for medias nyhetsfremstilling figurerte fortsatt i arbeidene hans.

Det flyktige øyeblikket står ofte i fokus og fanges av hurtige tegninger i notatblokker. Øyeblikk fra forelesninger, ukjente mennesker på gaten og cafeer, løsrevne bilder fra TV og aviser, bruddstykker fra nyhetssendinger på radio og samtaler overhørt idet noen gikk forbi. I tillegg til disse bitene fra medias virkelighetsfremstilling, som blir smått absurde når de løsrives fra sin opprinnelige kontekst, skaper Dybvig i aller høyeste grad et fantasiunivers. Et sted hvor rollene gjerne er snudd på hodet, hvor dyr røyker, går på to bein og jakter på en menneskelig jeger. Hvor bevere har reinsdyrhorn og kaniner skyter med gevær.

I deler av sin seneste produksjon går han gjerne inn i naturen, graver seg ned i materien og både utforsker og utfordrer både tegneteknikker og motiv.

Foto: Per Dybvig, Moving White Flower, 2015/16. Gunther Lebowski

Per Dybvig - Look What the Bird Found