KRM

Moko Moko Club

Misaki Kawais fargerike fantasiverden

I utstillingen Moko Moko Club kan du bli kjent med flere vesener i kunstner Misaki Kawais fargerike fantasiverden. Kunstneren er inspirert av barns lek og kreative utfoldelse, en filosofi som hun kaller «Art for Play». Hun dyrker leken og kreativiteten i hverdagslivet og åpner opp for nye måter å erfare kunst på.

Utstillingen består av en gruppe skulpturer, dikt og videoverk. Verkene hennes er fargerike, overdådige og humoristiske. Utstillingen utforsker dynamikken mellom kunstverkene og et deltakende publikum. For eksempel møter du den gigantiske og knallrosa skulpturen Arty. Arty er en hund som publikum kan klappe og gre.

I denne utstillingen får barn både sanseerfaringer og kan samtidig undersøke egenskaper ved materialene kunstneren har brukt. Vi utforske Kawais visuelle uttrykk og kan bygge videre på hennes ideer i eget skapende arbeid inne i studio Nona.

Misaki Kawai sammen med Max. Foto: Helle Navratil


Misaki Kawai er født i 1978 i Kagawa, Japan, og vokste opp i Osaka. Hun deler sin tid mellom Øst-Asia, USA og Danmark og har en omfattende internasjonal utstillingsvirksomhet. Misaki Kawai arbeider i en rekke ulike medier og materialer, fra interaktive skulpturer i plysj og pels til maleri, tegning og tekstil. Hun samler på ting og materialer fra sine reiser og inkorporerer dem i sine verk. Elektronisk musikk og video er også en del av hennes kunstpraksis, i tillegg til design av kleskolleksjoner, bruksgjenstander og kunstnerbøker.